آغاز مذاکرات کریدور غلات در استانبول ترکیه-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

آغاز مذاکرات کریدور غلات در استانبول ترکیه

مذاکرات معاونان وزرای دفاع سه کشور روسیه، ترکیه و اوکراین و مقامات سازمان ملل در خصوص فعالیت کریدور غلات امروز (چهارشنبه) در شهر استانبول آغاز شد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۶ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 10
کد خبر: ۱۸۳۵۲۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ به نفل از تارنمای تی.آر.تی.خبر ترکیه، وزیر دفاع ترکیه درباره تمدید ابتکار و کریدور انتقال غلات روسیه و اوکراین به بازارهای جهانی گفت: قرار است معاونان وزرای دفاع ترکیه، اوکراین و روسیه امروز و فردا در استانبول مذاکره کرده و در خصوص ادامه فعالیت این کریدور به رایزنی بپردازند.

خلوصی آکار افزود: ترکیه به رایزنی و مذاکره سازنده خود برای اطمینان از ادامه فعالیت و انتقال غلات اوکراین و روسیه به بازارهای جهانی، حفظ ثبات در بازار غلات و متوقف نشدن تجارت این محصول مهم ادامه خواهد داد.

وی تداوم رایزنی و تلاش برای از بین بردن خطر بحران غذایی ناشی از جنگ روسیه و اوکراین از طریق فعال نگه داشتن کریدور انتقال غلات را مهم خواند و بیان کرد: پیشنهاد اولیه ترکیه در خصوص مذاکره برای باز نگه داشتن کریدور انتقال غلات از سوی دو طرف روسی و اکراینی مورد پذیرش قرار گرفته است.

وزیر دفاع ترکیه اضافه کرد: حل بحران جهانی کمبود غلات ناشی از جنگ روسیه و اوکراین ارزش بالایی دارد و این کار به شکل عملی بر تحقق صلح منطقه‌ای و جهانی کمک می کند.

وی توافق در این زمینه را برای صلح و ثبات منطقه و همچنین برای کشورهای نیازمند بسیار مهم خواند.

آکار با اشاره به روابط نزدیک ترکیه با هر دو طرف روسی و اوکراینی و احتمال تشکیل جلسه وزرای دفاع سه کشور در صورت لزوم اظهار داشت: امیدواریم که فعالیت دوره جدید کریدور انتقال غلات برای ۲ تا ۶ ماه ممکن است تمدید شود.

به گزارش ایرنا، پس از آغاز درگیری نظامی بین روسیه و اوکراین و توقف صادرات غلات اوکراین و کمبود برخی محصولات غلات در بازارها جهانی به خصوص بروز مشکل در تامین امنیت غذایی در برخی نقاط جهان، تابستان سال گذشته با ابتکار ترکیه یک «مرکز هماهنگی مشترک» با مشارکت سازمان ملل با هدف انتقال ایمن غلات تولید اوکراین در استانبول ایجاد شد.

این توافق که در نتیجه تلاش‌ها برای جلوگیری از بحران غذایی در سراسر جهان حاصل شد، شامل خروج کشتی‌ها از بنادر اوکراین و نیز ارسال غلات به بنادر اوکراین توسط کشتی‌های تحت کنترل این مرکز فعال در ترکیه بوده و تاکنون به اجرا درآمده است.

۴۰ درصد غلات عبوری از این کریدور به اروپا، ۳۰ درصد به آسیا، ۱۳ درصد به ترکیه، ۱۲ درصد به آفریقا و پنج درصد هم به خاورمیانه منتقل شده است.

آخرین بار این معاهده به مدت ۲ ماه و تا ۱۸ ماه مِی (پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) تمدید شد.

مسکو پیشتر اعلام کرده است که تنها در صورتی با تمدید موافقت خواهد کرد که محدودیت‌های مربوط به صادرات محصولات این کشور نیز برداشته شود.

مقام‌های روسیه می‌گویند که هرچند غرب از صادرات این کشور از طریق دریای سیاه به طور مستقیم جلوگیری نمی‌کند ولی تحریم‌های مربوط به بیمه و مسائل مالی پرداختی موجب کند شدن صادرات کود و غلات روسیه شده است.

سرگئی ورشینین معاون وزیر امور خارجه روسیه چند هفته پیش اعلام کرد در صورتی که ظرف ۶۰ روز هیچ پیشرفتی در اجرای الزامات روسیه حاصل نشود، قرارداد غلات فسخ خواهد شد.

بنا به اعلام وزیر دفاع ترکیه تاکنون بالغ بر ۳۰ میلیون تن غلات از طریق این کریدور به مقصد کشورهای مختلف منتقل شده ولی به رغم تاکید روسیه، صادرات فرآورده‌های غذایی و کودهای شیمیایی فدراسیون روسیه به بازارهای بین‌المللی در قالب قرارداد فعالیت این کریدور عملیاتی نشده است./ایرنا

ارسال نظر